درخواست تخلیه

درخواست تخلیه مورد اجاره توسط یکی از ورثه موجر پس از استرداد وجه

1
(1)

پرسش: ماده 4 قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 76 مقرر داشته که هر گاه موجر مبلغی به عنوان قرض الحسنه یا مشابه آن از مستأجر دریافت کرده باشد. تخلیه و تحویل مورد اجاره موکول به استرداد وجه مذکور است. هر گاه موجر پس از انعقاد قرارداد اجاره فوت کند و مدت اجاره منقضی و یکی از ورثه موجر تقاضا تخلیه ملک را نماید اولا: باید تمام مبلغ مذکور را به مستأجر بپردازد یا فقط به میزان سهم خویش؟ ثانیا: در صورت استرداد تمامی مبلغ، حق رجوع به سایر ورثه را دارد؟

نظر اکثریت

اولا: بله باید تمام مبلغ مذکور به مستأجر پرداخت شود تا حق تقاضای تخلیه برای وی ایجاد شود.

ثانیا: در مورد استرداد، حق مراجعه به سایر وراث را دارد.

نظر اقلیت

گروه اول: تمام حقوق مستأجر را (احد از ورثه) می پردازد، لکن چون بدون اذن آنان وجه را پرداخته است، حق مراجعه به سایر ورثه جهت دریافت سهم آنان را و همچنین خودش نیز بدون اذن سایر ورثه حق تصرف در پلاک را ندارد.

گروه دوم: اصلا ورثه چیزی نمی پردازند لیکن از ماترک متوفا اخذ می­شود و تا زمانی که حقوق مستأجر پرداخت نشده، حق استفاده از مورد اجاره را دارد.

نظرکمیسیون نشست قضایی(1)

1.هرگاه موجر، پس از انعقاد قرارداد اجاره که در زمان حکومت مقررات قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 26/5/1376، تنظیم شده فوت کند، با توجه به عمومات قانونی در باب ارث و مندرجات تبصره 2 ذیل ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب 19/2/1378، وراث موجر قائم مقام قانونی او باید تمامی مبلغی را که مورث او از مستأجر به عنوان قرض الحسنه دریافت کرده بوده، به مستأجر بپردازد و یا در صورت رسمی بودن سند اجاره به دایره اجرای ثبت تودیع کند. چه آن که مطابق ماده 4 قانون فوق الذکر، تخلیه و تحویل مورد اجاره به موجر یا قائم مقام او موکول به استرداد تمامی وجه مورد نظر است.

  1. در صورتی که یکی از وراث، وجه قرض الحسنه را تأدیه کند در صورتی که اقدام به پرداخت مأذون به اذن سایر وراث باشد، به میزان سهم هر یک حق رجوع به آنان را دارد و الا وفق ماده 267 قانون مدنی، حق رجوع نخواهد داشت.

 

 

 

 

 

 

 

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد آرا: 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.